Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консултации при президента преди третия проучвателен мандат

БСП потвърди готовност да състави кабинет на основата на съвместна управленска програма с ПП и ДБ

Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова потвърди пред президента Румен Радев готовността на своята партия да състави кабинет, ако получи третия проучвателен мандат. Левицата ще заложи на управленската програма, разработена заедно с досегашните коалиционни партньори “Продължаваме промяната” и “Демократична България”. Корнелия Нинова изтъкна следните приоритети: 

“Да продължим да бъдем социалната партия, която да поставя на първо място социалната политика – в програмата са разписани мерки за младите семейства, пенсионери и т.н.; вторият приоритет са конкретни стъпки за подкрепа на икономиката в условията на тежките месеци, които идват; и на трето място – за нас безкомпромисната борба с модела на управление на ГЕРБ и Бойко Борисов категорично трябва да продължи. Адекватната социална политика може да е само резултат от спирането на кражбите, корупцията и течовете.”

БСП няма да преговаря, нито ще се коалира с ГЕРБ и ДПС, подчерта Корнелия Нинова. Според нея трябва да бъде съставен политически, а не експертен кабинет, за да е ясно кой носи отговорността. Премиерът трябва да бъде излъчен от “Продължаваме промяната”, добави тя.

.

По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00
Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Ден за противодействие на наркоманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42