Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Демократична България": Трябва да положим усилия да успокоим страната

Снимка: БГНЕС

Третият мандат трябва да се използва за успокояване в обществото, фокусиране върху проблемите на хората и тяхното решаване, възстановяване на стабилно парламентарно мнозинство. Такава позиция изказаха по време на консултациите с президента Румен Радев за връчване на трети проучвателен мандат представителите на "Демократична България".

"Няма гаранции, че нов цикъл от избори ще роди нов парламент. Тръгвайки към нови избори вървим с много висока степен на вероятност към влошаване на политическата среда, защото кампанията ще бъде поляризираща", каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Гледаме на този мандат като на кризисен мандат, мандат на диалога. Задачата на този, който получи тази отговорност, ще бъде да намира допирни точки, да бъде посредник, а не да налага някаква своя гледна точка", посочи още той. Ако "Демократична България" влезе в управлението, тя ще заложи на диалога и ще сведе до минимум условията, които ще поставя. Според ДБ, в последно време политическата класа в България се е увлякла в поставянето на червени линии, без да дава решения. 

Изходът според демократичната коалиция е диалог в рамките на разпадналата се четворна коалиция, но със сериозни изводи от нейния разпад. Трябва да се промени конструкцията й, балансът в нея. Добре е и политическите лидери да отстъпят назад. Носителите на предишния модел, срещу който се обяви новото управление, трябва да излязат от изпълнителната власт.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00
Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Ден за противодействие на наркоманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42