Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След срещата БСП-ИТН: Оформя се готовност за антикорупционно мнозинство

Снимка: БГНЕС

БСП проведе консултации с "Има такъв народ" в рамките на третия мандат за съставяне на правителство. Преговарящите се договориха да работят по управленската програма, изработена от БСП, "Продължаваме промяната" и "Демократична България", като ИТН са предложили някои допълнения. Според ИТН избори за момента не са необходими.  

"Нямаме базисни различия. Предложиха приемливи предложения", коментира след срещата лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя подчерта, че се оформя готовност за антикорупционно мнозинство и допълни: "На втори етап от преговорите ще обсъждаме структура и състав на Министерския съвет, както и персонални имена. Днес сме по-обнадеждени от вчера, защото програмата се одобрява и от ИТН".

Утре предстоят преговори на БСП с "Демократична България".

На въпрос дали ИТН остават против евентуална номинация на Асен Василев за премиер, от партията отговориха, че ще се произнесат, след като има официално предложена кандидатура.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предводител на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и..

публикувано на 28.06.24 в 19:00