Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влизаме в Турция само с лична карта

Паспортите остават за развиващите бизнес и търговия при съседите

Снимка: БГНЕС

По информация на Генералното консулство на Република България в Одрин, предоставена от Областната дирекция по сигурността на Одрин и от ръководството на ГКПП-Капъкуле, от вечерните часове на 27 юли 2022 г. е започнало допускане на български граждани с валидни лични карти на територията на Република Турция.
 
Влизането в страната с валидна лична карта, издадена от България, е позволено при пътувания с цел туризъм или транзитно преминаване, когато не се касае за развиване на търговска или икономическа дейност.

Шофьорите на тежкотоварни автомобили следва да продължат да пътуват с валидни паспорти, независимо дали преминават транзитно или крайната им дестинация е в Република Турция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Предстоят ни два слънчеви дни

В сряда , 2 октомври, минималните температури ще са между 2 и 12°, в София 5°. Максималните ще са от 19 до 24°, в столицата ще е 21°. Във високите полета на Западна България сутринта има условия за слана. През деня ще е слънчево. Вятърът ще е..

публикувано на 01.10.24 в 19:55

Избирателите извън страната ще гласуват с най-дълга бюлетина

В ЦИК беше представена бюлетината за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Регистрирали кандидатски листи са 28 партии и коалиции, има и един независим кандидат от Плевен. Най-дългата бюлетина ще бъде за избирателите извън страната..

публикувано на 01.10.24 в 19:01

България днес - 1 октомври 2024 г.

В Световния ден на музиката и на архитектурата 1 октомври ще говорим за градежите и устоите на българската политика в условия на предизборна кампания. Каква е мелодията, която долавят българите зад граница и колко голяма изненада..

публикувано на 01.10.24 в 19:00