Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитровград отбелязва своята 75-а годишнина

Снимка: dimitrovgrad.bg

С ново лого и богата културно-музикална програма, Димитровград отбелязва своя празник. Първото вълнуващо събитие е още в съботния ден, когато в рамките на  „Соц автосалон“ ще бъдат показани емблематични модели на традиционните за социализма, но вече същинска рядкост, автомобили – „Лада“, „Волга“, „Москвич“, „Вартбург“, „Трабант“ и др.

В неделната вечер, киноманите ще си припомнят емблематични заглавия от българското кино по време на концерт „Музиката в киното“, в който ще прозвучат любими мелодии от български и световни кинохитове. В планетариума „Джордано Бруно“ ще бъдат прожектирани филмите „От Земята до Вселената“, „Слънцето“, „Из далечни светове“ и „Космическо търсене“.

Начало на концертната програма ще постави спектакълът на Нина Николина JAZZ & TRADITIONS VOL.2, който ще се проведе на 31 август. Следващата вечер е посветена на колорита на българските народни танци с изпълненията на бургаския професионален фолклорен ансамбъл "Странджа“. По повод празника на 2 септември в града ще гостува и един от най-обичаните български изпълнители Любо Киров.

Съставил: Йоан Колев


По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С "Динозавърско парти за деца" събират средства за Спасителен център за костенурки

На динозаврите е посветено щуро "научно" шоу за деца, което ще се проведе с благотворителна цел – в подкрепа на Спасителният център за костенурки в с. Баня в близост до защитената черноморска местност Иракли. Детското "Динозавърско парти"..

публикувано на 20.10.24 в 09:15
Григор Димитров

Григор Димитров ще играе за титлата в Стокхолм

Един мач дели Григор Димитров от титлата в турнира на твърди кортове от сериите АТП 250 с награден фонд 767 455 евро в Стокхолм. Григор Димитров на полуфинал в Стокхолм На полуфинала българският тенисист победи в три сета (2:6, 7:5, 6:4)..

публикувано на 20.10.24 в 09:03

В Радомир черпят по случай Деня на бозата с 600 литра от сладко-резливата напитка

Ден на бозата празнуват днес в отстоящия недалеч от столицата град Радомир. Събитието ще започне с шествие от Стария пазар до площад “Свобода”. Там сладкодумният топ готвач Ути Бъчваров ще разточи големи баници и за направата им ще използва 180..

публикувано на 20.10.24 в 07:00