Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитровград отбелязва своята 75-а годишнина

Снимка: dimitrovgrad.bg

С ново лого и богата културно-музикална програма, Димитровград отбелязва своя празник. Първото вълнуващо събитие е още в съботния ден, когато в рамките на  „Соц автосалон“ ще бъдат показани емблематични модели на традиционните за социализма, но вече същинска рядкост, автомобили – „Лада“, „Волга“, „Москвич“, „Вартбург“, „Трабант“ и др.

В неделната вечер, киноманите ще си припомнят емблематични заглавия от българското кино по време на концерт „Музиката в киното“, в който ще прозвучат любими мелодии от български и световни кинохитове. В планетариума „Джордано Бруно“ ще бъдат прожектирани филмите „От Земята до Вселената“, „Слънцето“, „Из далечни светове“ и „Космическо търсене“.

Начало на концертната програма ще постави спектакълът на Нина Николина JAZZ & TRADITIONS VOL.2, който ще се проведе на 31 август. Следващата вечер е посветена на колорита на българските народни танци с изпълненията на бургаския професионален фолклорен ансамбъл "Странджа“. По повод празника на 2 септември в града ще гостува и един от най-обичаните български изпълнители Любо Киров.

Съставил: Йоан Колев


По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя с температури до 19 градуса

В неделя времето ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над крайните югоизточни райони. Ще духа слаб вятър от изток, в източните райони – до умерен от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат..

публикувано на 19.10.24 в 18:30

ГДБОП задържа девет души за сексуална експлоатация на деца

Девет души на възраст между 35 и 48 години са задържани в специализирани полицейски операции на ГДБОП срещу сексуалната експлоатация на деца. Под фалшива самоличност двама от арестуваните са се свързвали по интернет с тийнейджъри,..

публикувано на 19.10.24 в 13:53
Димитър Главчев и Галя Кондева

Догодина започва строежът на Националната детска болница

Строежът на Националната детска болница ще започне през юни догодина, съобщи на брифинг служебният премиер Димитър Главчев. Междувременно до 15 септември трябва да бъде разчистен теренът в Горна баня, където ще се разполага лечебното заведение...

публикувано на 19.10.24 в 13:16