Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Октомври започва с валежи и гръмотевици

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб южен вятър. В сутрешните часове на първи октомври, на отделни места в котловините и около водните басейни видимостта ще е намалена. Минималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София - около 12°. 

Утре ще има разкъсана средна и висока облачност, която след обяд ще се вплътнява. Привечер и през нощта срещу неделя, в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места временно интензивни и значителни по количество, придружени с гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който постепенно ще се ориентира от запад. Топло с максимални температури между 27° и 32°, в София - около 28°.   

Над планините ще има разкъсана средна и висока облачност, която след обяд ще се вплътнява. След обяд и през нощта срещу неделя в масивите от Западна България ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. На отделни места валежите ще са временно интензивни и значителни по количество. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра около 13°.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25