Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възможно е забавяне на обявяването на резултатите от гласуването в посолството ни във Виена

Българското посолство във Виена

Около 500 души са гласувалите само в секцията в българското посолство във Виена, като освен нея в австрийската столица работят още 7 – сподели пред Радио България Николай Янев, който е председател на комисията в мисията ни.

Николай Янев

Регистрираните по списък гласоподаватели в нея са 150, но в посолството винаги има секция, българите знаят, че тя е отворена и идват тук. Според Янев, има възможност да се забави отчитането на гласовете:

„То е свързано с инструкцията на ЦИК да бъдат преброени всички разписки от машините за гласуване. През миналата година това се правеше само в специфично определени секции, където такова броене се случваше с контролна цел, но тази година важи за всички секции.“

Още за изборния ден във Виена:

Снимки: Посолство на България във Виена, личен архив



По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите в Бразилия пазят като скъпо наследство името и връзката с родината

Бразилия е може би една от най-малко популярните дестинации за миграция сред българите днес. Самата държава няма чак толкова висок стандарт на живот, затова пък нашите сънародници, избрали да живеят там са много високо квалифицирани. Много от тях са..

публикувано на 25.06.24 в 13:40
Снимка: Българско училище

Филм на български ученици с премиера в Саарбрюкен

Премиерата на филма “Български следи в Саарланд - академични истории за малки и големи” събра ученици, родители и университетски преподаватели в германския град Саарбрюкен. Във филма настоящи и бивши ученици в българското неделно училище..

публикувано на 25.06.24 в 13:36
Посланик Янко Йорданов

Български културен център отваря врати в Акра, Гана

Български културен център "Свети Кирил" ще бъде официално открит в Акра - столицата на Гана, научи Радио България от свои източници. Официалното откриване на центъра, който ще се намира на адрес: 10 Kakramadu Road Cantonments, Accra, е на 25 юни..

публикувано на 24.06.24 в 21:20