Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велотрасе "Витошко лале" – ново предизвикателство за планинските колоездачи

Снимка: 360mag.bg

На 14 октомври се открива официално ново велотрасе в планината, в чието подножие е ситуирана София Витоша. Трасето "Витошко лале" се намира в непосредствена близост до едноименната ски писта. То е създадено по стара забравена горска пътека, чийто официален осиновител стана спортен клуб "Райдърс Юнайтед".


Трасето е с високо ниво на трудност и е предназначено за по-напреднали колоездачи. Първите спускания на откриването ще бъдат направени от световната и европейска шампионка по спускане Изабела Янкова и дългогодишния шампион по спускане на България Стивиан Гатев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев свиква извънредна среща за извеждането на българите от Ливан

На среща в Министерския съвет, свикана от служебния премиер Димитър Главчев, ще бъдат обсъдени мерките, които страната ни предприема за безопасното извеждане на българите от Ливан, съобщи правителствената пресслужба. Ще участват представители на..

публикувано на 29.09.24 в 11:26

В Сърбия арестуваха един от най-големите наши контрабандисти

Никола Николов - Паскал, смятан за един от най-големите контрабандисти, е арестуван в Сърбия при съвместна акция на българските и сръбските специални служби. Шефката на Агенция “Митници” е задържана за 72 часа Съдът остави в ареста..

публикувано на 29.09.24 в 10:53
Антонио Папазов, Тихомир Баротев и Борислава Иванова

Трима българи спечелиха бронзов медал на световното първенство по спортна аеробика

Антонио Папазов, Тихомир Баротев и Борислава Иванова спечелиха бронзов медал в категорията “Тройки” на Световното първенство по спортна аеробика за мъже и за жени в Пезаро. Пред нашите представители се наредиха единствено състезателите на Китай и на..

публикувано на 29.09.24 в 09:38