Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българка е сред най-търсените търговци на диаманти в света

Снимка: pexels.com

Българка, която никога не е изпитвала лукс в живота си, днес е сред световните ловци на диаманти, съобщава британският вестник "Експрес". 46-годишната Юлия Кастели е израснала в близкото до столицата градче Радомир, в семейство на българин и рускиня. Днес тя живее в Лондон, но често ѝ се налага да пътува по света, в търсене на уникални бижута за своите богати клиенти. Най-голямата ѝ сделка е с диамант за 20 млн. паунда.

В интервю за в. "24 часа" Юлия разказа, че това е станало през 2008 г. за частен клиент, но подробности не може да разкрие, тъй като конфиденциалността е много важен елемент в работата с диаманти. Българката започва да изучава тънкостите на бижутерийното предприемачество в Ню Йорк, където първоначално заминава, за да работи в магазин за скъпоценности. Когато напуска родината, била на 25 г., току-що завършила икономика в УНСС, но вече получила сериозна икономическа закалка. "След разпадането на социалистическия строй, родителите ми опитваха различни неща, в които аз и брат ми помагахме. Имахме кафене и магазин за осветителни тела. В един момент внасяхме коли от Западна Европа и аз трябваше наравно с баща ми и брат ми да участвам в докарването им до България", разказва Юлия.

Тъй като диаманти не се продават всеки ден, Юлия се насочва към организиране на екзотични пътешествия за своите богати клиенти. Пътуванията са друга нейна страст, в която през годините българката е вложила предприемаческия си дух и също е натрупала много опит. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook / Празник на пеперудите

Празникът на пеперудите в Полска Скакавица събра любителите на дивата природа

Край водопада на с. Полска Скакавица, Кюстендилско, любителите на пеперудите и дивата природа се събраха на "Празник на пеперудите", за да наблюдават един от най-красивите природни феномени по река Струма. Водопадът е висок около 50 метра и се нарежда..

публикувано на 07.07.24 в 10:05

Eвропейска седмица на кинологията в Бургас

Бургас е домакин на петнадесетата Европейска седмица на кинологията, съобщи БТА. Тя започва от 6 юли в района на Конна база в Морската градина и се организира от Българския републикански киноложки съюз, съвместно с Общината. Международният..

публикувано на 06.07.24 в 08:10

"Трабант фест" в Тетевенския Балкан

Тетевенското курортно село Рибарица е домакин на дванадесетото издание на "Трабант фест", съобщиха организаторите от Национален клуб Трабант. Любителите на марката се събират на 6 юли (събота) в местността "Костина", където ще дефилират близо сто..

публикувано на 06.07.24 в 07:15