Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНБ отрече да е писала доклад срещу приемането на еврото

Снимка: Ани Петрова

Българската народна банка отрече да е изготвяла доклад, в който се твърди, че страната ни не е готова да се присъедини към еврозоната през 2024 г. На такъв документ се позовават в последните дни противниците на приемането на еврото, сред които лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов.

Централната банка потвърждава фокуса си върху подготовката за въвеждането на европейската валута именно с целева дата 1 януари 2024 г.

Неотдавна управителят на банката Димитър Радев изтъкна от парламентарната трибуна, че ако не успеем да спазим сроковете, следващият прозорец за нас ще бъде чак след 10 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за социалнослаби младежи събра 90 хил. лв.

Продължава набирането на средства в рамките на президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за стипендии на младежи, настанени в приемни семейства и в центрове от семеен тип, които са приети във висши училища. Финансова помощ получават също..

публикувано на 01.06.24 в 11:10

Тържествена проверка (заря) във Враца в памет на Христо Ботев

Военнослужещи от Българската армия ще участват в тържествени ритуали в памет на поета-революционер Христо Ботев и падналите за свободата и независимостта на България, които ще се проведат в цялата страна. На 1 юни ще се проведе тържествена..

публикувано на 01.06.24 в 10:35

За 75% от децата приоритет в образованието трябва да са житейските умения

Към 31.12.2023 г. децата до 17 години в България са 1 104 198, или 17.1% от общия брой на населението. Това показват данни, изготвени от Националния статистически институт и УНИЦЕФ България, по повод 1 юни – Международния ден на детето. През..

публикувано на 01.06.24 в 09:49