Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вътрешният министър ще подаде оставка само по искане на президента

Снимка: БГНЕС

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев ще подаде оставка, само ако му я поиска президентът Румен Радев, обяви самият той в Елхово, където присъства на поклонението пред загиналия граничар Петър Бъчваров. Искания да се оттегли от поста направиха от ГЕРБ и БСП след вчерашния инцидент на границата, в който униформеният служител беше застрелян от турска територия.  

Не може проблеми, създавани през последните 10 г. - намаляване на щатовете на "Гранична полиция", изграждане на нефункционално и бутафорно съоръжение по границата, системно занемаряване и подценяване на всичко тук, да се пренасят на настоящото ръководство”, коментира Демерджиев. Той добави, че от първия си ден като министър е предприел действия да възстанови щата и съоръженията, осигуряващи живота и здравето на хората.  

Иван Демерджиев каза още, че задържаните за убийството двама турски граждани са братя. По думите му, те не са се опитвали да преминат браздата, а са причаквали други свои жертви. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Белоградчишките скали в Северозападна България

До четвъртък ще е слънчево и горещо

Във вторник , 18 юни, в България времто ще е слънчево и горещо. След обяд над планините и Североизточните части от страната ще се заоблачи и на места ще превали. Минималните температури ще са между 16 и 20°, в София 16°. Максималните ще са от 31 до..

публикувано на 17.06.24 в 19:30

България днес - 17 юни 2024 г.

В „България днес“ на 17 юни говорим за политическата картина в страната ни през призмата на политическата психология, запознаваме ви с френскоезичните програми на Стопанския факултет на Софийския университет, разказваме и за смисъла и..

публикувано на 17.06.24 в 19:00

Вече 30 години обучение на френски език предлага Стопанският факултет на СУ "Св. Климент Охридски"

Дарителството и визионерството по отношение прогреса на родната наука и просвета е белязало развитието на висшето образование в България. Благодарение на предприемаческия дух и родолюбието, което пази у себе си през десетилетията в странство, Евлоги..

публикувано на 17.06.24 в 11:50