Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София се провежда коледно изложение на минерали и скъпоценни камъни

Снимка: earthandman.org

Коледен подарък за любителите на причудливите форми на минералите и скъпоценните камъни предлага музеят "Земята и хората". В централното фоайе посетителите могат да се насладят на специално изложение с участието на десетки фирми и колекционери от България и чужбина, творци на авторски изделия с минерали, картини, украсени с природни материали и сувенири с инкрустирани камъни.

Специално за малките посетители от музея "Земята и хората" са организирали работилница за коледни картички. Те също са на тема "коледна украса с цветни минерали и полускъпоценни камъни". Едновременно с това специалисти от музея помагат на децата да се ориентират в света на минералите, да ги разпознават и назовават, както и да се запознаят с техните находища и структура.
Изложението продължава до 4 декември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30
Доц. Росен Калпачки

България е сред страните с най-много жертви на инсулти в ЕС

В България умиращите от инсулт са четири пъти повече, в сравнение с останалите държави в ЕС, сочи доклад на Европейската комисия от 2021г. През 2023 г. в страната ни са регистрирани 45 хиляди пациенти с инсулт, от които над 5500 са починали..

публикувано на 27.06.24 в 19:58

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35