Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Българска Коледа” в кипърското село Дериня

На “Българска Коледа” в кипърско “Коледно село” днес оживяват родните коледно-новогодишни традиции и обичаи чрез музика, танци и кулинарни изкушения. Представянето на страната ни в село Дериня в югоизточната част на острова е по покана кмета.

Децата от българското училище "Народни будители" от близкия град Паралимни ще представят празнична програма. Те ще изпълнят популярни коледни песни и ще разкажат на български и на гръцки език за Бъдни вечер и за коледарите. С българска народна музика и хора ще се включат също танцовият ансамбъл "Българи" от Ларнака и народният певец Добрин Добрев, който живее в Лимасол.

Коледният ни павилион ще бъде пълен с вкусове и ухание от храни и напитки, традиционни за българската празнична трапеза. Майките и бабите на децата в българското училище пък ще посрещнат посетителите с много баници, пити и коледни сладки.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Босилеград искат местни подготвени българи да влязат в СИК

По-подготвени хора да бъдат изпратени за секционната избирателна комисия (СИК) за вота на 27 октомври, настояват от Културно-информационния център на българите в Босилеград. Съставът на СИК в сръбския град се определя от посолството в Белград и..

публикувано на 20.09.24 в 11:46
Снимка: Генерално консулство на България в Милано/Фейсбук

Италианският град Брунате отбелязва "Независимостта на България и Славейковия род"

116 годишнината от Независимостта на България ще бъде тържествено отбелязана и в живописното италианско градче Брунате на езерото Комо. Организатор е българо-италианското дружество "Пенчо Славейков" със съдействието на Генералното консулство на..

публикувано на 20.09.24 в 08:35
Снимка: Facebook / BG Folk Dance Club CHEMSHIR

Българският фолклорен клуб "Чемшир" се представя в "Културни нощи" в Северна Ирландия

Българският фолклорен клуб "Чемшир" от град Арма, Северна Ирландия, ще участва в програмата на "Културни нощи" в град Ома, Северна Ирландия. Изявата на групата ни е днес от 19:00 часа местно време на централния площад в Ома. "Скъпи сънародници, вярваме..

публикувано на 20.09.24 в 08:20