Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев се среща с турския министър на енергетиката Фатих Дьонмез

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще проведе днес, 3 януари, среща с министъра на енергетиката и природните ресурси на Турция Фатих Дьонмез. Визитата на турския министър е в продължение на договореностите за развитие на двустранните отношения в сферата на енергетиката, постигнати при срещата на президентите Румен Радев и Реджеп Тайип Ердоган на 9 декември м.г. Сред темите на разговора днес са възможностите за по-нататъшно задълбочаване на сътрудничеството между България и Турция, в т.ч. доставка на природен газ и нови партньорства.

Преди това, в Министерския съвет, в присъствието на министъра на енергетиката Росен Христов и турския му колега Фатих Дьонмез ще бъде подписано споразумение за срок от 13 години, чрез което Булгаргаз ще получи достъп до терминалите и газопреносната мрежа на турската държавна енергийна компания BOTAŞ. След подписването премиерът Гълъб Донев ще разговаря с двамата енергийни министри и за други възможности за сътрудничество в сферата на енергетиката между България и Турция.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Предстоят ни два слънчеви дни

В сряда , 2 октомври, минималните температури ще са между 2 и 12°, в София 5°. Максималните ще са от 19 до 24°, в столицата ще е 21°. Във високите полета на Западна България сутринта има условия за слана. През деня ще е слънчево. Вятърът ще е..

публикувано на 01.10.24 в 19:55

Избирателите извън страната ще гласуват с най-дълга бюлетина

В ЦИК беше представена бюлетината за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Регистрирали кандидатски листи са 28 партии и коалиции, има и един независим кандидат от Плевен. Най-дългата бюлетина ще бъде за избирателите извън страната..

публикувано на 01.10.24 в 19:01

България днес - 1 октомври 2024 г.

В Световния ден на музиката и на архитектурата 1 октомври ще говорим за градежите и устоите на българската политика в условия на предизборна кампания. Каква е мелодията, която долавят българите зад граница и колко голяма изненада..

публикувано на 01.10.24 в 19:00