Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първото новородено бебе в Норвегия на Нова година е българче

Снимка: Sveinung Kyte / TV 2

Първото бебе за 2023 г. в Норвегия е българче и се казва Амая. Тя се ражда на 1-ви януари, 13 минути след полунощ, в предградие на столицата Осло, съобщи „NOVA TV”. Амая е обявена за бебе на годината, заедно с момченце, което се ражда в същата минута в Берген.

Името Амая означава щастие, обяснява бащата Калоян. Той живее в Норвегия от 2009 г., като е отишъл там при родителите си. "Тук стандартът е друг. Искам детето да израсне тук, но и да идва в България на гости на роднините си", каза таткото.

Като бебе на годината Амая ще бъде посетена от кмета на Осло. Ще получи безплатни памперси за една година и правото да посещава детска градина безплатно също за година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българското неделно училище “Канев” в Брамптън празнува 20 г. от основаването си

Българското неделно училище “Канев” в Брамптън, Канада, ще отбележи 20-годишнината от създаването си на 26 октомври – Димитровден, в концертната зала на Българската източноправославна църква “Св. Димитър” в града. “ В деня на нашата годишнина ще..

публикувано на 13.10.24 в 16:26

Групата “Вито хоро” ще танцува на Мултикултурния дамски фестивал “Хармония от цветове” в Пърт

Българската група за народни танци “Вито хоро” от Пърт ще участва в Мултикултурния дамски фестивал “Хармония от цветове”, който ще се състои тази вечер в австралийския град, съобщиха от настоятелството на Българската асоциация “Родина”. Освен..

публикувано на 12.10.24 в 11:11

Българо-британски благотворителен бал в Лондон

В Лондон днес ще се проведе традиционният Британско-български бизнес бал. Събитието с благотворителна кауза се организира от предприемача и PR експерт Евгени Минчев. Събраните средства от бала този път ще отидат за лечението на обгорели деца от..

публикувано на 12.10.24 в 08:10