Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виталий Москаленко:

Дори противниците на изпращането на оръжие признават, че Русия е агресор

Виталий Москаленко
Снимка: БГНЕС

България е еднозначен съюзник на Украйна в конфликта, без значение изказаните политически мнения”. Тази позиция изрази пред бТВ украинският посланик у нас Виталий Москаленко, чийто мандат изтича скоро. По думите му, дори и хората, които са против изпращането на оръжия за нападнатата страна, признават, че Русия е агресор. Посланикът, посветил над 40 г. на България не само като дипломат, но и чрез заниманията си с нашата литература, история, език и култура, заявява, че “час по-скоро” иска да се върне в Украйна. Желанието му е да се запише в Киевската териториална отбрана, но не е сигурен дали ще бъде приет заради възрастта си и липсата на практически навици за военни действия. Ако това не стане, ще продължи "с дипломатическа дейност да бъде полезен на своята родина".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Гледка от Кървав камък в Краището

Гръмотевични бури в Западна и Централна Северна България в понеделник

В понеделник преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в..

публикувано на 02.06.24 в 19:05

Извънредното неделно заседание на парламента очаквано не събра кворум

Извънредното заседание на Народното събрание, свикано за неделния ден по искане на група народни представители, очаквано не се състоя заради липса на кворум. В дневния ред беше предвидено да бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за българската..

публикувано на 02.06.24 в 16:36

1800 българи извървяха 120 км по пътя на Ботевата чета от Дунав до връх Околчица

В различни градове на страната с военни ритуали, поднасяне на венци и други прояви българите почетоха паметта на поета-революционер Христо Ботев и други герои, загинали за свободата на България. Беше обявен успешният край на 76-ото издание на Националния..

публикувано на 02.06.24 в 13:24