Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гълъб Донев: Присъединяването към Шенген остава основен приоритет за България

Снимка: БГНЕС

"За България присъединяването ни към Шенгенското пространство остава основен приоритет". Това заяви на срещата си с федералния канцлер на Австрия Карл Нехамер, който е на посещение в България, българският премиер Гълъб Донев. Той изрази надежда, че посещението на австрийския гост "ще допринесе за положителното развитие на този приоритет за България".

"Приемането на България в Шенген ще осигури по-силно икономическо сътрудничество, но също така и по-добра защита на външните граници. Това отново е в интерес както за България, така и за Австрия, така и за всички държави членки", посочи още Донев. Двамата събеседници обсъдиха двустранното сътрудничество и други теми от взаимен интерес. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хилари Клинтън

Българските жени са по-добре представени в НС и корпоративния сектор от много страни по света

България изпреварва много от държавите по света по представителство на жените в парламента, както и на високи позиции в корпоративния сектор, заяви бившият американски секретар Хилари Клинтън на специална среща на Clinton Global Initiative в София...

публикувано на 19.05.24 в 09:06
Румен Радев

Румен Радев: На тези и на следващите избори ще избираме между войната и мира

Неприемливо е продължаването на войната в Украйна и невъзможната победа над Русия да се представят като единствено възможен изход, заяви пред журналисти в Ямбол президентът Румен Радев. По думите му, всеки ден от войната е пагубен и той се отразява..

публикувано на 18.05.24 в 14:09

Парламентът ще заседава извънредно, депутати нямало да говорят предизборно

Във вторник, 21 май, от 13 часа ще се проведе извънредно заседание на парламента, реши Председателският съвет на Народното събрание. Ще бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за размера на увеличението на пенсиите от 1 юли, което вече е решено..

публикувано на 17.05.24 в 13:06