Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 7 февруари 2023 г.

Няма нищо по-непредвидимо, опустошително и категорично от волята на Природата! И през днешния 7 февруари живеем с мисълта за живота след нея и разрушителното земетресение в Турция и Сирия. И се молим! А надеждата е храната за душите ни, които жадуват за един по-добър свят. Изложбата "Ахимса: ненасилието" в София е доказателство, че той съществува, че свободата може да бъде отвоювана чрез ненасилие и любов. Пример ни е философията и делата на Махатма Ганди, които продължават да са живи в цветове и форми. За финал ще преоткрием песента "Остани" на Паша Христова в изпълнение на младата Дара Екимова и ще усетим любовта.

Всичко това и още ви очаква в днешната "България днес" с водещ Весела Кръстева! Приятно слушане!

01.35 – Новини от България

10.28 – Прогноза за времето у нас и по света

16.25 – Закъснялата зима откри ски сезона и на Витоша – Венета Николова разговаря с Ева Паунова от "Витоша ски"

27.24 – Артисти на поход към по-доброто бъдеще за света – Изложбата "Ахимса: ненасилието", която може да разгледате до края на месеца в столичната галерия "Райко Алексиев", ни дава повод още веднъж да поговорим за доброто, пътя към истината, извоюваната свобода без насилие и "бащата на нацията" Махатма Ганди. Чуйте какво казаха специално за Радио България посланика на Република Индия Н.Пр. Санджай Рана, индологът и ръководител на фондация "Изток-Запад" Йорданка Боянова и един от кураторите проф. Станислав Памукчиев.

52.10 – "Песен на деня" – Младата изпълнителка Дара Екимова даде нов живот на песента „Остани“, изпята в оригинал от незабравимата Паша Христова.

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се чувствали хората, които са..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00