Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът отчете реален ръст на индустриалното производство

Снимка: president.bg

България се превърна във фактор на Балканите и Европа чрез партньорствата, укрепващи икономическата и енергийна сигурност. Те са в интерес на съседните ни държави, партньори и съюзници в ЕС и НАТО, заяви президентът Румен Радев. 

Пред форума "The World Ahead 2023" в София, организиран от сп. "The Economist" президентът подчерта, че въпреки кризата данните от 2022 г. показват подем на българската икономика, особено в износа. Той посочи, че се променя и индустриалната структура от износ на суровини към експорт на продукти с висока добавена стойност. "България  има реален ръст на индустриалното производство", каза президентът.

Като средносрочно предизвикателство пред българската икономика Радев изтъкна овладяването на инфлацията, която води до задълбочаващо се социално разслоение.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35

Няма изтичане на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй" в Дунав след инцидент

След инцидент при спирането на блок 6 на АЕЦ "Козлодуй" за ремонт няма облъчване на персонала, няма изтичане на радиоактивна вода в река Дунав, има временно отстранени оператори от централата. Това обобщи при изслушване в парламента служебният..

публикувано на 27.06.24 в 16:10

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 6

В шестия брой на „Часът на Радио България…“ ви срещаме с Милена Селими – представител на българите в Комитета на националните малцинства в Република Албания , преводач на албански на някои от най-популярните ни писатели и виден общественик. С..

публикувано на 27.06.24 в 12:00