Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 21 февруари 2023 г.

В „България днес“ си честитим Международния ден на майчиния език, защото той е връзката с нашите корени и същината на собствената ни идентичност. А Радио България „говори“ с аудиторията си на цели 11 езика – многообразие, което отваря вратите на информацията от и за България за милионна аудитория по цялото земно кълбо. Част от тази информация е и програмата „България днес“. Водещ на броя е Елена Каркаланова.

02:33  – Новини

13:10  – Прогноза за времето в България и по света 

19:10  – Млади лекари от България и още над 40 държави се заклеха да помагат и да не вредят на хората, независимо къде се намират – репортаж от церемонията по полагане на Хипократовата клетва от абсолвентите на Медицинския университет в София. 

26:40  – „С мисъл за Левски“ тръгваме по стъпките на Апостола – 5 от най-емблематичните места, свързани с неговия живот и революционно-просветителска дейност

35:30  – Предпремиерна прожекция на документалния филм на Жезко Давидов „Майор Томпсън – (не)нужният герой” в Българското посолство в Лондон 

42:40 – Песен на деня: Христо Йоцов и Василена Серафимова за музикалното си приключение - концерт за маримба и оркестър „Картни от два свята“, съвместно с Плевенската филхармония

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се чувствали хората, които са..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00