Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекото понижение на дневните температури няма да се отрази на пролетното време

Снимка: БГНЕС

През нощта ще преобладава ясно време, но от изток облачността бавно ще се увеличава. В повечето райони ще е почти тихо, в Източна България със слаб източен вятър.

Утре, 23 февруари, преди обяд над западната половина от страната ще преобладава слънчево време, докато на изток облачността ще е значителна. Сутринта на места в Горнотракийската низина и по поречието на Дунав видимостта ще е намалена от мъгла. До вечерта, над по-голямата част от страната ще се заоблачи, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от източната четвърт. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 8°-10° в североизточните, до  18°-19° в крайните югозападни райони, в София - около 14°. Минималните температури ще са между 0° и 5°, малко по-високи в източните райони, в София - около 1°.

Над планините от Западна България, преди обяд ще преобладава слънчево време, но до края на деня и там ще се заоблачи. Ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, предимно юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 1°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Застудяване ще доведе бурен вятър и дъжд

В неделя през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне бързо да се увеличава и ще завали дъжд, а по-късно валежите ще обхванат Централна и Източна България. Вятърът от северозапад ще се..

публикувано на 28.09.24 в 18:30

България е начело в европейска класация за добро здраве и дълъг живот

Българите живеят по-дълго и в по-добро здраве в сравнение с повечето граждани на Европейския съюз, показват данните на Евростат. Страната ни изпреварва с над 4 години средните нива в ЕС на фона на най-ниската очаквана продължителност на живота и дълго..

публикувано на 28.09.24 в 12:54

Кабинетът предвиди 6,2 млн. лв. за превенция на домашното насилие

Служебното правителство прие Национална програма за превенция и защита от домашно насилие за периода 2024-2026 г., съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Над 6,2 млн. лв. ще струват на държавата предвидените мерки. Най-много средства ще бъдат..

публикувано на 28.09.24 в 10:55