Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Холивуд отличиха Тодор Лазаров за най-добри филмови каскади

Режисьорът на каскади Тодор Лазаров е първият българин, който спечели престижно отличие от Асоциацията на холивудските критици. Индийският филм RRR получи 5 от наградите на гилдията, сред които са за най-добър екшън филм и най-добри каскади, режисирани именно от Лазаров. В оспорваната конкуренция индийската продукция и работата на българина са отличени пред филми като “Топ Гън: Маверик” с Том Круз и “Убийствен влак” с Брад Пит, пише в-к „24 часа“.

Тодор Лазаров е един от най-добрите български каскадьори с над 120 ленти. Работил е с много от най-големите холивудски звезди. От няколко години се изявява като режисьор и хореограф на каскадите. Наред с това се занимава активно с благотворителност.

Във филма на режисьора Раджа Мули RRR сюжетът разказва за двама бунтовници, които се борят срещу английската колониална власт.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кино "Влайкова" представя класики от България и света в есенната си програма

Кино "Влайкова", което е един от най-старите действащи киносалони в столицата, ще зарадва любителите на българските и световните кино класики. Програмата "Кинокласики в кино Влайкова" започва през септември и ще продължи до края на годината...

публикувано на 11.08.24 в 10:20
Соня Йончева

Соня Йончева получи наградата “Златен век” за изключителен принос в културата

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева получи наградата “Златен век” – огърлие, за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската култура и националната идентичност. Церемонията се проведе на сцената на Летния театър във..

публикувано на 11.08.24 в 10:03

Военноморският музей проследява морската история в изложба

По повод празника на Военноморските сили варненският Военноморски музей посреща посетителите с изложбата “Морски ритуали и традиции”. Експозицията обхваща различни периоди от морската история на човечеството и проследява най-интересните обредни..

публикувано на 11.08.24 в 06:00