Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Холивуд отличиха Тодор Лазаров за най-добри филмови каскади

Режисьорът на каскади Тодор Лазаров е първият българин, който спечели престижно отличие от Асоциацията на холивудските критици. Индийският филм RRR получи 5 от наградите на гилдията, сред които са за най-добър екшън филм и най-добри каскади, режисирани именно от Лазаров. В оспорваната конкуренция индийската продукция и работата на българина са отличени пред филми като “Топ Гън: Маверик” с Том Круз и “Убийствен влак” с Брад Пит, пише в-к „24 часа“.

Тодор Лазаров е един от най-добрите български каскадьори с над 120 ленти. Работил е с много от най-големите холивудски звезди. От няколко години се изявява като режисьор и хореограф на каскадите. Наред с това се занимава активно с благотворителност.

Във филма на режисьора Раджа Мули RRR сюжетът разказва за двама бунтовници, които се борят срещу английската колониална власт.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Духът на Стара София завладява центъра на столицата

Имало едно време един необикновен квартал. От него започвал строежът на Стара София, защото се намирал между Двореца и гарата – основният път, който свързвал живота в града. В това пространство хората не просто задоволявали своята човешка потребност..

публикувано на 12.09.24 в 08:15

Варна е домакин на Световен фестивал на анимационния филм

20-ото издание на Световния фестивал на анимационния филм се открива днес във Фестивалния и конгресен център на черноморския град Варна и ще продължи до 15 септември. Селектирани са над 70 заглавия в 7 категории , сред които най-очаквани..

публикувано на 11.09.24 в 08:35

В София се открива “Алея на книгата”

От днес до 15 септември столичният булевард “Витоша” и паркът пред Националния дворец на културата се превръщат в огромна книжарница на открито. Поредното издание на “Алея на книгата”, организирано от Асоциация “Българска книга”, дава изява на 138..

публикувано на 09.09.24 в 06:00