Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България отбелязва 30 години в Международната организация на франкофонията

През 2023 г. се навършват 30 години, откакто България става пълноправен член на Международната организация на франкофонията. През ноември 1991 година страната ни се присъединява към общността като асоцииран член, а две години по-късно, през октомври 1993 г., по време на V-тата франкофонска среща на върха на остров Мавриций, тя получава статут на пълноправен член.

Днес вицепрезидентът Илияна Йотова и министърът на външните работи Николай Милков ще представят програмата за отбелязване на годишнината. Честванията са под патронажа на вицепрезидента. В създадената преди повече от 50 години организация членуват 88 държави.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Детски празник

Столичната община подарява безплатни театрални и циркови представления на децата през целия юни

Под мотото “За децата на София” градът ще се превърне в сцена на радост, спорт, култура и добротворство през целия юни, съобщиха от Столичната община. В продължение на месец децата ще могат да посещават безплатни театрални представления, да чуят..

публикувано на 01.06.24 в 14:31

Президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за социалнослаби младежи събра 90 хил. лв.

Продължава набирането на средства в рамките на президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за стипендии на младежи, настанени в приемни семейства и в центрове от семеен тип, които са приети във висши училища. Финансова помощ получават също..

публикувано на 01.06.24 в 11:10

Тържествена проверка (заря) във Враца в памет на Христо Ботев

Военнослужещи от Българската армия ще участват в тържествени ритуали в памет на поета-революционер Христо Ботев и падналите за свободата и независимостта на България, които ще се проведат в цялата страна. На 1 юни ще се проведе тържествена..

публикувано на 01.06.24 в 10:35