Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови пакети военна помощ за Украйна от Запада

Facebook / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Снимка: zsu.gov.ua

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че редица западни страни са изпратили на Украйна нови пакети военна помощ. Това е станало след поредното заседание на групата "Рамщайн". Помощите включват боеприпаси, танкове и артилерийски установки. Канадски военни, съвместно с военни от Полша и Норвегия обучават в Полша украински войници за работа с танковете Leopard, съобщава Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна. 
В Черно море са локализирани 9 руски бойни кораба, два от които - ракетоносители, съобщават от Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна. През изминалото денонощие са нанесени 11 ракетни и 16 авиационни удара, четири от атаките са по обекти на гражданската инфраструктура в Запорожието, съобщава УНИАН. Активни боеве се водят в направленията към Бахмут и Авдеевка.
За първи път на поста президент на Русия Владимир Путин е посетил Мариупол, Донецка област, предаде ТАСС. Той е пристигнал в града с хеликоптер и е посетил няколко обекта в града. Преди това той посети и Крим за 9-ата годишнина от руската окупация на полуострова.
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Турското радио и телевизия, обяви, че споразумението за износ на украинско зърно през Черно море, срокът на което изтече днес, е удължено с 60 дни. Ердоган отбеляза, че споразумението, действащо от 1 август, е дало възможност за износа на над 25 млн. тона зърно и други земеделски продукти от жизненоважно значение за стабилността на глобалните доставки на храни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Първият летен ден - горещ, с предупреждение за опасно високи температури

В петък, 21 юни, ще продължи горещата вълна и слънчевото време. В източната половина на страната ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, в западната ще е почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в Източна България -..

публикувано на 20.06.24 в 19:35
Тримата митрополити, от които ще бъде избран Българският патриарх (от ляво надясно): Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински.

Светият синод излъчи тримата кандидати за Български патриарх

След дълго заседание, продължило няколко часа, Светият синод излъчи тримата митрополити, измежду които трябва да бъде избран новият Български патриарх. Това са Ловчанският митрополит Гавриил, Врачанският митрополит Григорий и Видинският митрополит Даниил...

публикувано на 20.06.24 в 18:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 5

В петия брой на „Часът на Радио България...“ говорим за б ългарските медии по света с Диана Гласнова от Хърватия и Деница Секуличка от Словакия.  В контекста на Евро` 2024 - за историята на европейските  първенства по футбол и за мястото на..

публикувано на 20.06.24 в 11:58