Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Празникът на самоковските гозби събра туристи и любители на кулинарните изкушения

Снимка: БТА

Агнешка курбан чорба по самоковски, картофена палачинка с пълнеж от боб, чушки, лук и подправки, както и още много други ястия по стари рецепти, характерни за самоковския регион, бяха сред многото кулинарни изкушения на Празника на самоковските гозби.

"В местните рецепти, традиции и ястия има изключително голям потенциал за развитието на регионалната икономика", изтъкна пред журналисти в Самоков заместник-министърът на земеделието Георги Събев, гост на събитието. Той подчерта, че в България има подходящи условия и много продукти се произвеждат в цялата страна. Наличен е и икономически потенциал, който да откроява регионите един от друг, да привлича посетители от страната и чужбина, посочи още той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изкуственият интелект създава нова реалност за работодатели и работници

В ерата на усилена дигитализация и навлизане на изкуствения интелект във всички сфери от живота ни, най-застрашени от изчезване са професиите на хората с висока квалификация и с по-високо заплащане. Най-малко засегнати са работните места, които..

публикувано на 19.02.25 в 13:50

Найден Тодоров получи най-високото румънско отличие за култура

На специална церемония в румънското посолство в София, посланик Бръндуша Предеску връчи на маестро Найден Тодоров ордена "Културни заслуги" с ранг "Велик офицер" . "Тук сме, за да почетем днес вашия Маестро, когото смятам за национално съкровище,..

публикувано на 19.02.25 в 13:39

Столичното летище вече има нова визия и ново име

На тържествена церемония столичното летище бе наименувано “Васил Левски“, в присъствието на вицепремиера и министър на транспорта Гроздан Караджов, главният изпълнителен директор на оператор на аеропорта "СОФ Кънект" Хесус Кабайеро, представители на..

публикувано на 19.02.25 в 13:23