Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Празникът на самоковските гозби събра туристи и любители на кулинарните изкушения

Снимка: БТА

Агнешка курбан чорба по самоковски, картофена палачинка с пълнеж от боб, чушки, лук и подправки, както и още много други ястия по стари рецепти, характерни за самоковския регион, бяха сред многото кулинарни изкушения на Празника на самоковските гозби.

"В местните рецепти, традиции и ястия има изключително голям потенциал за развитието на регионалната икономика", изтъкна пред журналисти в Самоков заместник-министърът на земеделието Георги Събев, гост на събитието. Той подчерта, че в България има подходящи условия и много продукти се произвеждат в цялата страна. Наличен е и икономически потенциал, който да откроява регионите един от друг, да привлича посетители от страната и чужбина, посочи още той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът Румен Радев резговаря с с председателя на Европейския съвет Антонио Коща.

Президентът очаква Скопие скоро да изпълни Европейския консенсус от 2022 г.

Справянето с кризите пред ЕС, изисква повишаване на европейската глобална конкурентоспособност и гарантиране на сигурността, заяви президентът Румен Радев на среща с председателя на Европейския съвет Антонио Коща в рамките на Мюнхенската конференция..

публикувано на 16.02.25 в 10:22

Газопроводът "Балкански поток“ няма да е обект на санкции от САЩ

Газопроводът "Балкански поток“ няма да бъде обект на наложени от САЩ санкции за транзакции с "Газпромбанк“. Това става ясно от писмен отговор на депутатско питане до енергийният министър Жечо Станков. На 23 декември 2024 г. министерството на външните..

публикувано на 16.02.25 в 09:12

Честити 89, Радио България!

Радио България отбелязва своята 89-а годишнина.  Честит празник, колеги! Честит празник, слушатели и приятели отблизо и далеч!  Въпреки трудното време, през 2021-2022 г. успяхме да възстановим аудио предаванията "България днес" на..

публикувано на 16.02.25 в 08:55