Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 22 април ще броим врабчетата

Снимка: pixabay

На 22 април - събота, за седми път ще се проведе националната кампания "Ние броим врабчетата". Тя се организира всяка пролет от Българското дружество за защита на птиците. Тази година датата съвпада със Световния ден на Земята, предаде БНР Стара Загора.

Мисията на кампанията „Ние броим врабчетата“ е да оцени състоянието на трите най-често срещани вида врабчета – домашно, полско и испанско врабче. Поводът, по който се проведе за първи път през 2017 г., е известният и обезпокоителен факт, че врабчетата намаляват. За осъществяване на кампанията се разчита изцяло на доброволци, които броят врабчетата в точно определен ден от годината. Повече информация ТУК.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мащабен форум на Google в София

В София днес ще се проведе мащабен форум на технологичния гигант Google, който ще бъде открит от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, съобщиха от Министерството на образованието и науката. За участие в събитието в страната ни..

публикувано на 16.05.24 в 07:10

България днес - 15 май 2024 г.

Физическото и психично здраве на хората през целия им жизнен цикъл, е фокусът на тазгодишната Европейската седмица на общественото здраве. Мотото на инициативата тази година е "Здравето е политически избор" и в "България днес" тръгваме по следите на..

публикувано на 15.05.24 в 19:00
Димитър Главчев

Вдигат заплатите на университетските преподаватели със задна дата

Правителството ще предостави 39 млн. лв. допълнително финансиране за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища, считано от 1 януари 2024 г. Решението е взето след като преподавателите заплашиха със стачка на..

публикувано на 15.05.24 в 17:35