Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на СОС предупреждава за вдигане на данъците на софиянци

Снимка: Facebook/Георги Георгиев

Обединението на политическите сили ПП, ДБ и „Спаси София“ за местните избори има за цел да вземе властта за сметка на данъците за софиянци, които ще се увеличат. Председателят на СОС Георги Георгиев предупреди, цитиран от БГНЕС, че тези партии се стремят към мнозинство в общинския съвет, за да може всяка „непопулярна“ идея на общия им кмет да минава без усилия.

Георгиев признава, че е изненадан не толкова от това да има единен кандидат за кмет, колкото от идеята за вдигане на данъците „максимално справедливо и безболезнено за хората“. По този повод, председателят на СОС настоява, преди да удрят по джоба на хората, във време на растяща инфлация и покачващи се цени, кандидатите да покажат какво са направили досега в София, при положение че техни фаворити управляват централните райони на столицата повече от 8 години.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещо, но с оранжев код за валежи на северозапад в Софийско и в Русенско на 2 юли

Във вторник , 2 юли, над по-голямата част от страна ще е слънчево и горещо. След обяд и вечерта над Западна и Централна Българи ще се заоблачи. Ще има кратки валежи, гръмотевични бури и градушки. Минималните температури ще са между 19 и 24°, в..

публикувано на 01.07.24 в 19:35

България днес - 1 юли 2024 г.

В „България днес“ отбелязваме началото на месец юли и новата работна седмица с вяра, надежда и нотка носталгия. Ще чуете вълнението сред миряните минути след избора на нов български патриарх и предстоятел на БПЦ. Ще ви разкажем..

публикувано на 01.07.24 в 19:00

Седем от неохраняемите варненски плажове ще имат спасители

Седем от неохраняемите плажове във Варненска област ще имат спасители, съобщи пресслужбата на областната администрация. Определен е и изпълнител за тези дейности.  На Варненска територия ще има три стационарни спасителни поста на неохраняеми..

публикувано на 01.07.24 в 18:02