Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Милков става посланик на България в НАТО, а Иван Кондов - външен министър

Снимка: БТА

С укази на президента Румен Радев Николай Милков е освободен от постовете служебен министър на външните работи, посланик на България във Френската република и в Княжество Монако и постоянен представител към ЮНЕСКО. От днес Милков е назначен за постоянен представител на страната ни в Северноатлантическия съвет към Организацията на Северноатлантическия договор със седалище в Брюксел (Кралство Белгия). 

България нямаше посланик в НАТО повече от година, след като предишният Драгомир Заков беше изтеглен, за да оглави Министерството на отбраната през март 2022 г.

На освободената от Милков длъжност служебен министър на външните работи е назначен дългогодишният дипломат Иван Кондов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Калин Стоянов

Най-много опити за купуване на гласове има в София и Бургас

Сто осемдесет и шест сигнала за купуване на гласове са постъпили до днес в МВР, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов. От образуваните 74 досъдебни производства става ясно, че най-много опити за изборни злоупотреби са регистрирани в..

публикувано на 01.06.24 в 15:44
Детски празник

Столичната община подарява безплатни театрални и циркови представления на децата през целия юни

Под мотото “За децата на София” градът ще се превърне в сцена на радост, спорт, култура и добротворство през целия юни, съобщиха от Столичната община. В продължение на месец децата ще могат да посещават безплатни театрални представления, да чуят..

публикувано на 01.06.24 в 14:31

Президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за социалнослаби младежи събра 90 хил. лв.

Продължава набирането на средства в рамките на президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за стипендии на младежи, настанени в приемни семейства и в центрове от семеен тип, които са приети във висши училища. Финансова помощ получават също..

публикувано на 01.06.24 в 11:10