Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посланик Радко Влайков: България съпреживява трагедията със сръбския народ

Снимка: Facebook / BulgarianEmbassyRomania

"Шокът от последните дни не е само за сръбския народ. В България преживяваме тази огромна трагедия заедно с вас". Това написа на сръбски посланикът на България в Румъния Радко Влайков в книгата за съболезнования, отворена в Посолството на Сърбия в Букурещ.

"Приемете най-искрените и дълбоки съболезнования от Посолството на Република България в Румъния и от българския народ по повод трагичната смърт на осем невинни деца и един служител на Основното училище "Владислав Рибникар"", написа още Влайков, който е и бивш посланик на България в Сърбия. "В продължение на четири години и половина живях и работих в близост до това училище. Много често се разхождах по улица "Крал Милутин" и се радвах на детските игри в училищния двор. Не мога и не искам да повярвам, че осем от тези деца вече ги няма. И въпреки че в такъв момент съболезнованията не са достатъчни, моля, предайте на семействата на убитите деца, на техните училищни другари и приятели, на целия сръбски народ нашата надежда, че ще преминат със смелост и сила това изпитание", написа дипломатът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Етнографският музей в Бургас

Етнокухня, старинни носии и орхидеи в „Европейската нощ на музеите” в Бургас и Несебър

Етнографският музей в Бургас ще ухае на храна. Там демонстрацията на етнокухня и кулинарни умения ще направи лично директорът на музея д-р Милен Николов. Той ще сготви свинско с лапад, зелен лук и гьозум по стара котленска рецепта. В Етнографския..

публикувано на 18.05.24 в 07:10

"Европейската нощ на музеите" с мащабна интердисциплинарна програма в София

За 20-и път София се присъединява към "Европейската нощ на музеите". Инициативата се организира от Френския институт в България, Министерството на културата и Столичната община в третата събота на месец май. В нощната програма жителите и гостите на..

публикувано на 18.05.24 в 06:25

В събота ще е слънчево, след обяд над Родопите ще превали

В събота  минималните температури в страната ще са между 8° и 13°, в София 10°. Сутринта в котловините ще има мъгли. През деня ще е слънчево. След обяд над планинските масиви ще се заоблачи и на места ще превали. Максималните температури ще са от 20° до..

публикувано на 17.05.24 в 19:10