Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България продължава предоговарянето на ПВУ

Снимка: БГНЕС

Служебното правителство прави всичко възможно за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост. В това увери вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов на днешното си изслушване в Народното събрание, инициирано от БСП. Сред целите, които гони правителството, е процесът на предоговаряне да не доведе до загуба на европейски средства по плана. Целта е всички промени да бъдат изпратени неофициално на ЕК до средата на май, след което до средата на юни да се проведат преговорите с Комисията, а до края на юни искането за изменение да бъде представено официално.

„България е в „златната среда“. Получили сме около 25% от средствата по ПВУ. Има много страни, които са получили много по-малко“, коментира Пеканов. Той прогнозира, че възможно най-скоро, след като приемем необходимото законодателство, ще можем да получим второто плащане.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Димитър Главчев внася сигнала по казуса с частната болница “Мама и аз” в ДАНС и прокуратурата

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи, че днес ще подаде сигнал в прокуратурата и ДАНС по казуса с частната Многопрофилна болница за активно лечение ”Мама и аз” в столицата. Решението за изграждане на частната болница с педиатрично отделение,..

публикувано на 07.05.24 в 06:00
Димитър Главчев

Димитър Главчев: Служебният кабинет ще направи всичко възможно да има честни избори

Служебното правителство ще направи всичко възможно, за да няма практики, които да попречат на честността на изборите, увери премиерът Димитър Главчев. Пред журналисти министър-председателят заяви, че кабинетът работи за осигуряване на честен и..

публикувано на 06.05.24 в 12:14
Румен Радев

Във време на кризи, войни и несигурност не можем да си позволим неглижиране на Българската армия

“ Напоследък започнахме да свикваме с честата смяна на правителства и парламенти, но в днешното време на кризи, войни и несигурност не можем да си позволим да свикнем с неглижирането на Българската армия, където процесите по модернизация и грижа за..

публикувано на 06.05.24 в 11:39