Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България продължава предоговарянето на ПВУ

Снимка: БГНЕС

Служебното правителство прави всичко възможно за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост. В това увери вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов на днешното си изслушване в Народното събрание, инициирано от БСП. Сред целите, които гони правителството, е процесът на предоговаряне да не доведе до загуба на европейски средства по плана. Целта е всички промени да бъдат изпратени неофициално на ЕК до средата на май, след което до средата на юни да се проведат преговорите с Комисията, а до края на юни искането за изменение да бъде представено официално.

„България е в „златната среда“. Получили сме около 25% от средствата по ПВУ. Има много страни, които са получили много по-малко“, коментира Пеканов. Той прогнозира, че възможно най-скоро, след като приемем необходимото законодателство, ще можем да получим второто плащане.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започна предизборната кампания за вота "2 в 1" на 9 юни

От 00:00 часа на 10 май България е в 30-дневна предизборна кампания. Това е шестата агитационна кампания за национален парламент в рамките на 3 години и половина. Особеното обаче е, че сега за доверието на избирателите ще се борят както кандидати за..

публикувано на 10.05.24 в 01:30

България и Азербайджан подписаха декларация за стратегическо партньорство

Декларация за стратегическо партньорство между България и Азербайджан подписаха президентите Румен Радев и Илхам Алиев.Българският държавен глава е на официално посещение в Баку. В последните 2 години Радев и Алиев се срещат за четвърти път.  Двете..

публикувано на 08.05.24 в 16:30

България и Азербайджан укрепват стратегическото си партньорство

На 8 май българският президент Румен Радев е на официално посещение в Азербайджан по покана на своя колега - президента Илхам Алиев. Българската делегация включва служебния министър на енергетиката Владимир Малинов, председателя на Групата за..

публикувано на 08.05.24 в 06:45