Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България продължава предоговарянето на ПВУ

Снимка: БГНЕС

Служебното правителство прави всичко възможно за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост. В това увери вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов на днешното си изслушване в Народното събрание, инициирано от БСП. Сред целите, които гони правителството, е процесът на предоговаряне да не доведе до загуба на европейски средства по плана. Целта е всички промени да бъдат изпратени неофициално на ЕК до средата на май, след което до средата на юни да се проведат преговорите с Комисията, а до края на юни искането за изменение да бъде представено официално.

„България е в „златната среда“. Получили сме около 25% от средствата по ПВУ. Има много страни, които са получили много по-малко“, коментира Пеканов. Той прогнозира, че възможно най-скоро, след като приемем необходимото законодателство, ще можем да получим второто плащане.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Столичният зоопарк с ново попълнение от екзотични колобуси

Група изключително красиви и екзотични маймуни – колобуси, е настанена в зоологическата градина на София. Колобусите вече могат да бъдат видени в сградата на втори маймунарник, като за тях са подготвени едни от най-хубавите големи и просторни..

публикувано на 08.06.24 в 14:30
Картината „В заедност приютени“

Българско участие на международна изложба за човешките права и достойнство в Италия

От 8 юни до 9 октомври италианският град Роверето е домакин на международната изложба "Човешките права и достойнство". Тазгодишното 18-то издание на експозицията показва тематични творби на художници от 32 държави, включително и от България...

публикувано на 08.06.24 в 07:30

България ще се рекламира като дестинация за висше образование

България е сред страните в Европа с висок дял на чуждестранните студенти. Към момента делът на чуждестранните студенти у нас е около 8%, което ни нарежда сред първите места в региона, стана ясно от изказване на  министъра на образованието Галин..

публикувано на 08.06.24 в 07:10