Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложение “Уикенд туризъм“ и фестивал на туристическите забавления в Русе

Туристическо изложение „Уикенд Туризъм“ 2022
Снимка: Община Русе

Русенци и гости на красивия дунавския град се готвят за наситена със събития седмица. От 11 до 13 май емблематичното Доходно здание ще бъде домакин на 18-ото Туристическо изложение „Уикенд туризъм“. На него ще бъдат представени 40 щанда на различни туроператори, музеи, институции, общини и посолства у нас.

Програмата на изложението включва също презентации на някои от най-колоритните фестивали в България, както и форум под надслов „Дигитализация, новости и тенденции в областта на културата и туризма“ с участието на работещи в бранша.


По същото време на централния градски площад в Русе ще се проведе и Фестивал на туристическите забавления и анимации. Шах за деца, вело площадка, стена за катерене, ретрофото, вертикална въжена площадка са само част от атракциите в програмата.

В четвъртък 11 май школата за прабългарски бойни изкуства „БагаТур“ и екип на крепост „Туида“ от град Сливен ще изнесат атрактивни представления, включващи елементи от средновековния бит, възстановки на бойни сцени и стрелба с лък. На централния русенски площад ще има също кулинарношоу на Иван Звездев, както и „Биг бенд парад“, с участие на формации от Габрово, Велико Търново и Общинския духов оркестър на Русе.


В съботния ден ще се проведе  Международнокулинарно състезание „Като шеф готвачите“, както и кулинарна надпревара „Надяждане с люти чушки“. За най-малките ще има дневна дискотека с анимация. А от 20:10 ч. ще започне ударна хип-хоп вечер с рап звездата 100 Кила. Празничната програма ще бъде закрита с атрактивно светлинно шоу.

Вижте още:

Съставил : Венета Николова

Снимки: Община Русе, Facebook /Туристическо изложение "Уикенд Туризъм"

По публикацията работи: Марта Рос


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: facebook.com/kreposttamogilitsa

Нова вълшебна гледка към склоновете на Западни Родопи

В разгара на лятото търсим прохлада в планините, а месеците юли и август са най-натоварени за хотелите и местата за настаняване по горното поречие на Арда. Нова панорамна гледка ще привлича летуващите по пътеките на Западните Родопи. На 6 юли ще бъде..

публикувано на 29.06.24 в 09:15

Басейн, джакузи и батут за детето – българинът вече иска лукс и екстри за лятната почивка

И тази година сезонът на Черноморието ни ще започне в началото на юли месец, а пикът ще е през август. Затова пък юни се очертава като слаб месец за почивки у нас. Може би защото все повече сънародници предпочитат в началото на лятото да..

публикувано на 20.06.24 в 10:30

Музеят на мозайките в Девня с Ден на отворените врати по повод своя годишнина

В Деня на отворените врати – 15 юни, за пръв път пред посетителите на Музея на мозайките в Девня ще бъдат представени и реставрираните находки, открити през 2023 година. Става въпрос за глинени съдове и лампи, изработени в стила на майсторите от..

публикувано на 15.06.24 в 08:15