Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложение “Уикенд туризъм“ и фестивал на туристическите забавления в Русе

Туристическо изложение „Уикенд Туризъм“ 2022
Снимка: Община Русе

Русенци и гости на красивия дунавския град се готвят за наситена със събития седмица. От 11 до 13 май емблематичното Доходно здание ще бъде домакин на 18-ото Туристическо изложение „Уикенд туризъм“. На него ще бъдат представени 40 щанда на различни туроператори, музеи, институции, общини и посолства у нас.

Програмата на изложението включва също презентации на някои от най-колоритните фестивали в България, както и форум под надслов „Дигитализация, новости и тенденции в областта на културата и туризма“ с участието на работещи в бранша.


По същото време на централния градски площад в Русе ще се проведе и Фестивал на туристическите забавления и анимации. Шах за деца, вело площадка, стена за катерене, ретрофото, вертикална въжена площадка са само част от атракциите в програмата.

В четвъртък 11 май школата за прабългарски бойни изкуства „БагаТур“ и екип на крепост „Туида“ от град Сливен ще изнесат атрактивни представления, включващи елементи от средновековния бит, възстановки на бойни сцени и стрелба с лък. На централния русенски площад ще има също кулинарношоу на Иван Звездев, както и „Биг бенд парад“, с участие на формации от Габрово, Велико Търново и Общинския духов оркестър на Русе.


В съботния ден ще се проведе  Международнокулинарно състезание „Като шеф готвачите“, както и кулинарна надпревара „Надяждане с люти чушки“. За най-малките ще има дневна дискотека с анимация. А от 20:10 ч. ще започне ударна хип-хоп вечер с рап звездата 100 Кила. Празничната програма ще бъде закрита с атрактивно светлинно шоу.

Вижте още:

Съставил : Венета Николова

Снимки: Община Русе, Facebook /Туристическо изложение "Уикенд Туризъм"

По публикацията работи: Марта Рос


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Туристи от четири континента на Празника на розата в община Карлово

С демонстрация на ритуала розоварене в розовите градини на “Еко розова долина” в град Клисура започна Празникът на розата в община Карлово. В нея се включиха царицата на розата Анна-Мария Враджева и 12-те участнички в конкурса. По-късно стотици..

публикувано на 25.05.24 в 14:31

Броят на туристите през лятото може да подобри постиженията от предковидните времена

Десет процента повече летовници ще посетят страната ни през тази година спрямо 2023 г., потвърди прогнозата на ресорния служебен министър маркетинг и бизнес консултантът в туризма Константин Занков. Очаква се резултатите да достигнат и дори надминат тези..

публикувано на 25.05.24 в 13:38

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10