Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Гълъб Донев поздрави новия президент на Черна гора Яков Милатович

Снимка: GIS

„България винаги е била сред най-активните и последователни поддръжници на европейската интеграция на Черна гора. В лицето на България имате добър приятел“. С тези думи премиерът Гълъб Донев се обърна към новоизбрания президент на Черна гора Яков Милатович. Двамата лидери разговаряха след тържествената церемония по полагането на клетва и встъпването в длъжност на Милатович, която се проведе в парламента в Подгорица. Донев приветства Милатович за ангажираността му със стратегическата ориентация и приоритети на страната, както и за заявения стремеж към икономическо и социално стабилизиране на Черна гора. Двамата се ангажираха отличното сътрудничество между България и Черна гора да продължи и в бъдеще.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя, но с превалявания

В неделя ще бъде предимно слънчево, но следобед и вечерта на места главно в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Градушки се очакват в планинските райони на Западна и Централна България. Вятърът временно ще се..

публикувано на 01.06.24 в 18:30
Петър Стоянов (вляво)

Ще бъде непростим грях, ако не внедрим в общобългарската памет спомена за “Белене”

“ В България има още много други лагери и затвори, “Белене” обаче се превърна в синоним на комунистическата репресия и комунистическата жестокост, която в много голяма степен беше безсмислена .” С тези думи президентът Петър Стоянов (1997-2002 г.) се..

публикувано на 01.06.24 в 16:37
Калин Стоянов

Най-много опити за купуване на гласове има в София и Бургас

Сто осемдесет и шест сигнала за купуване на гласове са постъпили до днес в МВР, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов. От образуваните 74 досъдебни производства става ясно, че най-много опити за изборни злоупотреби са регистрирани в..

публикувано на 01.06.24 в 15:44