Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Показаха реплики от политическите пазарлъци за съставяне на правителство

Снимка: БГНЕС

Депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) Радостин Василев обяви, че напуска партията, заради готвената коалиция с ГЕРБ. "Пълни лъжи са, че са правени записи на групите, по централите", каза Василев на пресконференция. Той разказа, че наистина има видеозапис, но от заседание на Националния съвет на ПП от 21 май. Съветът е проведен онлайн и на него е бил поканен заедно с още 60 души.

"Борисов с днешна дата каза, че не иска да има главен прокурор. Може да се правим на интересни по телевизията за джентълменските договорки", заявява по време на сбирката съпредседателя на ПП Кирил Петков. "Записът не е от спални и апартаменти. Щом говорят пред 60 човека такива неща, не искам да знам какво си говорят в тесния кръг", заяви Василев.

На пресконференцията от петчасовотго заседание бяха показани само отделни реплики, като: "Пускаме като застраховка Мария Габриел", казана от Петков. Другият съпредседател на ПП Асен Василев обяснява, че начело на службите ще бъдат назначени "наши хора, които са одобрени от посолствата".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 11 юни 2024 г.

В „България днес“ на 11 юни продължаваме с отзвука от проведените на 9 юни избори за българско народно събрание и за европейски парламент. Говорим за това с наши сънародници в чужбина, а анализ на вота зад граница прави Първан Симеонов – изпълнителен..

публикувано на 11.06.24 в 19:00
Снимка: Facebook / Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

Езикът на европейското право е в основата на най-старата специализирана магистърска програма в България

В разгара на тазгодишната кандидат студентска кампания сякаш риторичен звучи въпросът - коя ще бъде най-желаната специалност в Софийския университет "Св. Климент Охридски". За последните четири години безапелационен избор номер едно в желанията на..

публикувано на 11.06.24 в 10:40

Гражданите гласуваха против добива на злато край София

96,82% от гласувалите на проведения референдум в община Божурище се обявиха против извършването на проучвателни дейности и добиването на злато в местността "Златуша", съобщи Общинската избирателна комисия. Гласували са 4024 души от 6815 имащи..

публикувано на 11.06.24 в 09:57