Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров се класира за третия кръг на “Ролан Гарос”

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи финландеца Емил Руусувуори със 7:6, 6:3, 6:4във втория кръг на Откритото първенство на Франция и продължава напред в турнира без загубен сет. Следващият му съперник ще бъде германецът Даниел Алтмайер, който неочаквано отстрани осмия в схемата Яник Синер от Италия в пет сета и след петчасова игра. 

Даниел Алтмайер заема 79-о място в световната ранглиста – с 50 позиции по-назад от Григор Димитров. В единствения мач помежду им през 2021 г. българинът е спечелил с6:4, 6:2.

Вижте също:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дипломати играят футбол с отбор от бежанци в благотворителен турнир

Представители на дипломатическите мисии в София заедно с отбор на бежанците и младежки и студентски организации ще участват днес в благотворителен футболен турнир на терените на Националната футболна база “Бояна” в столицата. Събраните средства по..

публикувано на 29.09.24 в 07:00

Домашни любимци заедно със своите стопани дефилират на парад в Русе

Най-добрите приятели на човека ще дефилират днес на Парада на домашните любимци в русенския Парк на младежта. Добре дошли на дефилето са всички кучета, котки, зайци, таралежи, гущери, костенурки, гризачи, екзотични видове, пернати и хвъркати заедно..

публикувано на 29.09.24 в 06:00

Застудяване ще доведе бурен вятър и дъжд

В неделя през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне бързо да се увеличава и ще завали дъжд, а по-късно валежите ще обхванат Централна и Източна България. Вятърът от северозапад ще се..

публикувано на 28.09.24 в 18:30