Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разстройство на коронарното кръвообръщение е причината за смъртта на Ангел Христов-Геле

Снимка: БГНЕС

Според направената аутопсия Ангел Христов-Геле – един от т.нар. Братя Галеви, е починал вследствие на остро разстройство на коронарното кръвообращение, съобщи пресслужбата на столичната Апелативна прокуратура. Вчера беше разпространена информацията, че мъжът, издирван с червена бюлетина от Интерпол, се е завърнал в страната по неизвестен засега начин и е починал от инфаркт в имението си в село Ресилово.  

“По въпроса откъде Христов е влязъл в България има много спекулации”, коментира служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. Според него има “съвсем легална възможност” границата да бъде пресечена от Гърция – без проверка на документи в момент, в който КПП-тата са претоварени.  

Министърът е категоричен, че Ангел Христов не е пристигнал със самолет. “Двете хипотези са за пресичане на границата при облекчени проверки и нелегално през “зелената граница”, обобщи той.  

Иван Демерджиев каза още, че се проверяват всички адреси и веществени доказателства, свързани с другия “брат” – Пламен Галев, с цел да се установи дали той се е намирал или се намира в България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Извънредното неделно заседание на парламента очаквано не събра кворум

Извънредното заседание на Народното събрание, свикано за неделния ден по искане на група народни представители, очаквано не се състоя заради липса на кворум. В дневния ред беше предвидено да бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за българската..

публикувано на 02.06.24 в 16:36

1800 българи извървяха 120 км по пътя на Ботевата чета от Дунав до връх Околчица

В различни градове на страната с военни ритуали, поднасяне на венци и други прояви българите почетоха паметта на поета-революционер Христо Ботев и други герои, загинали за свободата на България. Беше обявен успешният край на 76-ото издание на Националния..

публикувано на 02.06.24 в 13:24
Президентът връчва Почетния знак на сестри Колев

Сестри Колев - носителки на "Златен клоун" от Монте Карло, бяха отличени и от президента

В София се проведе 13-ото издание на спектакъла "Нощ на звездите", организиран от Фондация "Енчо Керязов" и посветен на талантливите деца на България. По време на събитието бяха връчени годишните награди в областите "Спорт", "Образование" и "Изкуство", а..

публикувано на 02.06.24 в 10:57