Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Земетресение с магнитуд 4,8 на 15 км от Пловдив

Снимка: архив

Земетресение с магнитуд 4,8 по Рихтер по данни на Европейския средземноморски сеизмологичен център е регистрирано на 15 км от Пловдив и 146 км от София. Епицентърът на труса е северно от Асеновград. Трусът стана в 15.26 часа и е бил с дълбочина 4,5 км. Земетресението е усетено и в София. Шест минути след земетресението е регистриран и вторичен трус от 2,1 по Рихтер. 

Жителите на Пловдив са усетили труса силно за около 10-15 секунди. Засега няма данни за сериозни щети. Хората в село Крумово, което е в непосредствена близост до епицентъра, са се изплашили много, каза пред БНР Пловдив кметът Румяна Самоковарева. По нейните думи има паднали комини и тухли от комините и читалището. И в Садово заметесението е усетено силно, но няма данни за поражения по сградите.

Още от категорията

17% от най-малките деца живеят в мизерни условия

Седемнайсет процента от децата на възраст между 0 и 5 години у нас живеят в бедност, показват данните на Националния статистически институт. Детската смъртност остава почти двойно по-висока в сравнение със средното ниво в Европейския съюз, което е..

публикувано на 02.12.23 в 11:46

Офис в двуетажен автобус? Роден предприемач прави идеята възможна за всяка точка на ЕС

Три години след като Covid-19 ни доказа, че работният офис може да не е точно фиксирано място, като негова алтернатива се налагат т.нар. споделени офис пространства. Те стават все по-предпочитани най-вече заради свободата, която дават и възможността..

публикувано на 02.12.23 в 10:25

Десетметрова елха пред храм “Св. Александър Невски” създава коледно настроение в столицата

Столичният кмет Васил Терзиев запали светлините на десетметровото коледно дръвче, разположено на площад “Св. Александър Невски”. “ Коледа е това специално време в годината, когато домовете ни излъчват сияние на уют и топлина, спокойствие и надежда ”,..

публикувано на 02.12.23 в 09:06