Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерът на "Продължаваме промяната" иска да няма главен прокурор

| обновено на 13.06.23 в 11:18
Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Отстраняването на главния прокурор е добра стъпка, но институционалните реформи трябва да продължат. От "Продължаваме промяната" се надяваме да няма следващ главен прокурор, каза пред "Нова телевизия" съпредседателят на партията Кирил Петков. Според политикa в парламента трябва да се направи комисия за проверка на поисканите депутатски имунитети, сред които е и имунитетът на Петков. 

"Комисията ще отвори казусите, ще изнесе абсолютно всички документи, за да видят хората дали прокурорите не се ползват за политическа бухалка. Всеки прокурор, който се опитва да прави политическо движение чрез искане на имунитет, ще бъде осветлен", обеща Петков. Той подчерта, че следващата голяма реформа, която трябва да се проведе, е в службите за национална сигурност. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30
Доц. Росен Калпачки

България е сред страните с най-много жертви на инсулти в ЕС

В България умиращите от инсулт са четири пъти повече, в сравнение с останалите държави в ЕС, сочи доклад на Европейската комисия от 2021г. През 2023 г. в страната ни са регистрирани 45 хиляди пациенти с инсулт, от които над 5500 са починали..

публикувано на 27.06.24 в 19:58