Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главният прокурор ще коментира своето отстраняване щом се върне в България

Снимка: БГНЕС

Обсъждахме важни въпроси като правовата държава и върховенството на закона, заяви главният прокурор Иван Гешев след изслушването му в Европарламента в Страсбург. В Групата за наблюдение на демокрацията и върховенството на закона са били обсъдени зловредното руско влияние и корупцията по високите етажи, както и всичко интересуващо европейските партньори, каза Гешев. "Ще изчакам решението на президента Радев по указа за моето отстраняване, ще изчакам решението на Конституционния съд и каквото имам да кажа, ще го кажа в България", допълни той. 

От Върховния касационен съд съобщиха, че след влизането в сила на механизма за разследване на главния прокурор са постъпили десетки сигнали срещу Гешев и неговия заместник и ръководител на Националното следствие Борис Сарафов. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над половин милион избиратели са готови да продадат гласа си

Според сондаж на “Галъп интернешънъл болкан” една десета от респондентите признават, че биха приели да гласуват срещу заплащане, друг стимул или принуда, 78% отричат, а 12 на сто заявяват, че не могат да преценят. Това означава, че над 500 хил...

публикувано на 19.10.24 в 09:04
Царски орел

Сакар посреща Фестивала на царския орел

Българското дружество за защита на птиците и Община Тополовгра организират Фестивал на царския орел в Сакар планина. Събитието събира  на едно място в съботния ден природолюбители, фермери, кулинари и фолклорни състави, които ще сближат публиката..

публикувано на 19.10.24 в 08:40

Една легенда се завръща – детският песенен конкурс "Като лъвовете" с амбициозно издание във Варна

Националният музикален конкурс "Като лъвовете" 2024 се провежда от 18 до 20 октомври в Концертната зала на БНР - Варна. Музикалната надпревара се радва на голям интерес и заявилите участие деца и юноши идват от над 20 града в България - споделят..

публикувано на 19.10.24 в 08:05