Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пребитият в Струга българин иска да бъде лекуван в България

Бекир Кадриески
Снимка: Facebook / Bekir Kadrieski

В МВнР бе извикана посланикът на Северна Македония Агнеза Руси-Попоска. София е изразила притеснение за извършеното на 13 юни 2023 г. нападение срещу Бекир Кадриески – "Шемето", който е съпредседател на сдружението на българите в град Струга. Поискано е властите в Северна Македония да предприемат бързи действия за ефективно разследване и правораздаване по случая. Изтъкнато е, че България очаква конкретни резултати и по останалите инциденти с българи и техни сдружения в Северна Македония. 

Пребитият в Струга Кадриески иска да дойде в България, за да продължи лечението си, защото има съмнения, че ще получи адекватна помощ в Северна Македония. Той заяви, че в болницата не са му направени никакви изследвания, единствено са му предписани лекарства. По думите му лекарите не били особено трогнати от призивите му за помощ. "Казаха: като ти дойде редът, можеш да се снимаш", посочи Кадриески, който се оплаква от стомашни болки и главоболие. По всичко изглежда, че властите искат да замажат нещата и случаят да се изкара като частен, а не като престъпление от омраза, заяви пред БНТ другият съпредседател на българското сдружение в Струга Живко Чакръкчиев. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Новият патриарх подчерта, че призванието на църквата е да събира разделените

Призванието на църквата е да събира тези, които са разделени, заяви новият български патриарх Даниил преди първата си света литургия. " Задачите са много. Знаменателен е днешният ден, в който се празнува възвръщането на мощите на св. Иван Рилски..

публикувано на 01.07.24 в 17:01

Български ученици се завърнаха с 6 медала от Балканиада по математика

Националният отбор на България по математика се представи отлично в Балканската олимпиада за 15-годишни. 6 български ученици се завърнаха с 6 медала от надпреварата в Анталия проведена между 25 и 30 юни, съобщи Министерството на образованието...

публикувано на 01.07.24 в 16:44

30 години от футболното лято, в което Господ беше българин

Вижте също: Винаги има надежда българският футбол да се оттласне от дъното Снимки: mainatown.bg, futbol94.com, архив

публикувано на 01.07.24 в 06:15