Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български алтернативни рок групи с концерт в Лондон

Снимка: Facebook / Kerana Kosmos

След няколко успешни общи концерта в страната, три от най-интересните български алтернативни групи ще изнесат съвместен концерт тази вечер в лондонския The 100 Club. No More Many More, Cool Den и Керана и космонавтите стъпват на сцената на легендарния The 100 Club на 16 юни в 19:00 ч., за да се срещнат с почитателите си във Великобритания.

Сънародниците ни, които живеят в Лондон, ще имат възможност да се насладят на печелившата симбиоза между три актуални български рок банди, които пеят на родния си език. В меката на рокендрола живеят близо 30 000 сънародници, които обичат българската музика.

Свободни, дръзки и непреклонни, близки по послания и внушения, Керана и космонавтите, Cool Den и No More Many More ясно изразяват социалната си позиция, а текстовете им - привидно отражение на ежедневието, разкриват големи истини за живота.

No More Many More

Най-опитните в това трио, No More Many More, свирят алтернативен рок с ефектни хип-хоп елементи и социални текстове, в които не се страхуват да изразят своята силна и активна гражданска позиция и мнение.Типичните за тях мелодии и мъжки двугласия присъстват и в трите им настоящи албума. Групата работи по своя четвърти албум, който предстои да излезе през 2023.

Cool Den

Непокорни бунтари и креативни новатори, Cool Den са най-младата група в триото. За кратката си история, те вече имат два успешни албума зад гърба си. "Може да звучи смешно, но музиката винаги трябва да е органична и естествена. За мен винаги е било естествено някоя социална тема да задвижи творческата ми енергия" - споделя Никола Симеонов, фронтмен и китарист на бандата, която свири "песни за хората".

Керана и космонавтите

Носещи като емблема блясъка и енергията на фронт дамата си, Керана и космонавтите бързо се превръщат в една от най-популярните и обичани актуални български рок групи с текстове на български език, които не спират да прави нови песни. "Бутиковото гурме", както Керана нарича музиката си, достига до все по-широка публика и завладява категорично българската рок сцена. Доказателство за това е чисто новата им песен "Кръг", която е в класацията БНР ТОП 20.

Снимки:Facebook / Kerana Kosmos, Facebook /No More Many More, Facebook / Cool Den, Facebook / Kerana & kosmonavtite

По публикацията работи: Ергюл Байрактарова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рокаджиите от D2 празнуват 25 години на сцената с концерт в НДК

25 години музика, 25 години история, 25 години движеща сила в българската музикална индустрия – всичко това празнуват днес музикантите от D2 с концерт на сцената на Зала 1 на НДК. Групата е създадена в края на 1998 г. от Димитър Кърнев. Вторият..

публикувано на 10.05.24 в 10:15

"Светоглас" представят България на вокалния фестивал "Акапела-Лайпциг"

Мъжката формация "Светоглас" е тазгодишният представител на страната ни в един от най-големите и престижни вокални фестивали в света – Acappella-Leipzig . Те ще изпълнят програма от български фолклор и църковни песнопения, които са неизменна част..

публикувано на 09.05.24 в 10:26

ОСТАВА с "Тест" за света ни днес и любовта

"Светът е тест за нас. Светът е стес и грях…" – пее фронтменът на група ОСТАВА Свилен Ноев в песента "Тест", с която изследват променения ни до неузнаваемост свят и подвластната му любов . Наскоро музикантите представиха и видеото към последния..

публикувано на 08.05.24 в 10:15