Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Чирпан се провежда Международен фестивал на лавандулата

Снимка: Международен фестивал на лавандулата

От 16 до 18 юни в Чирпан ще се проведе Международен фестивал на лавандулата, под патронажа на Министерството на туризма. Специално за събитието, в Чирпан идва най-голямата пътуваща инициатива в България „Лятно театро", спечелила приза за сценични изкуства с кауза на наградите „АртАкция". Сред инициативите, посветени на лавандулата е ритуално зажънване, което ще се състои в следобедните часове на първия ден в ландуловото поле „Трендафилов". Програмата ще продължи с дефиле на фолклорни състави, читалищни групи и детски състави, които съхраняват традициите на Чирпан. Официалното откриване е вечерта, в 19:30 на площад „Съединение“ с концерт на Държавна опера – Стара Загора, по музика на Куин.

Снимка: Международен фестивал на лавандулата - Чирпан





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вино се лее в Стара Загора

Над 250 вина участват във Фестивала на виното и културното наследство "Августиада". 12-ото му издание откри дефиле на претендентките за Царица на Августиада, фолклорни групи и сдружението за антични възстановки "Виа Претория", съобщи за БНР Олег..

публикувано на 27.09.24 в 21:05
Есен във Видин

В събота – чудно време, само за разходки

В събота , 28 септември, ще е слънчево, като в сутрешните часове ще има мъгли над Източна България. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 12°. Максималните ще дотигат 29 – 34°, в столицата ще е 30°.  По Черноморието  ще е..

публикувано на 27.09.24 в 19:45

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53