Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Молец представят с турне първия си албум

Снимка: YouTube

Превърнали се в сензация за по-малко от три години съществуване, дует Молец вече са готови с дебютния си албум. За да го представят, на 29 юни поставят началото на турнето "Албум", както минималистично са нарекли първата си колекция. То ще започне от парк-център "Юнак" в София и ще продължи из страната. На сцената до тях ще застанат танцьори, актьори като Ованес Торосян, визуални артисти като MP Studios. Режисьор отново е Крис Захариев, който донесе награди за видеоклипове на дуото и режисира предишния голям концерт-спектакъл и филм за Молец, наречен "Началото и края".

Кристиян Макаров и Юлиан Славчев са приятели от деца, но започват да правят музика заедно по-късно. Като вярващи хора, избират името Молец заради идеята за молещия се човек. Посланията им са силни и многопластови, думите – искрени, вокалите – широки. Те са актуални, без да са скандални. Въпреки хип-хоп и трап елементите, които използват, цялостното звучене на музиката им е типично българско. Всичко това бързо ги превърна в любимци на няколко поколения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Феномен"

Много младежка енергия блика от песента "Феномен" на Niki R: ce . Това е Никол Ризова, която е била част от група Бон-Бон. До нея и в музиката, и в живота е Цветан Маринов, когото познаваме от група Funkilicious – там е китарист и автор на..

публикувано на 22.06.24 в 10:15

Народният оркестър на БНР закрива сезона с нова продукция и ярки солисти

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов закрива сезона тази вечер /20 юни/ с концерт, в която ще звучат само премиерни заглавия. Програмата включва 17 нови пиеси и аранжименти на песни, представени от ярки солисти,..

публикувано на 20.06.24 в 07:25

Любо Киров започва лятото с нов сингъл и албум – "Ново сърце"

Любо Киров е сред звездите в българската музика, които последните години пълнят най-големите зали. Всяка негова нова песен вълнува публиката, която има нов повод за радост – преди дни певецът издаде албума "Ново сърце ". На концерта-промоция беше..

публикувано на 19.06.24 в 10:15