Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква ни топло време с отделни превалявания

Снимка: БГНЕС

В понеделник над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива главно в следобедните часове над Източна България и планинските райони и на места там ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София - около 27°.

Над планините облачността ще бъде променлива, по-често значителна. Ще има и превалявания от дъжд, в отделни райони след обяд ще прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 21°, на 2000 м - около 13°.

Над Черноморието облачността ще бъде променлива и на места ще превали, в отделни райони и ще прегърми. Максималните температури на въздуха ще достигнат 25°-28°, а на морската вода - 22°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

На Балканския полуостров преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. В Атина и в Букурещ ще бъде 32 градуса, в Истанбул – 31, Белград – 30.

На много места в Северна Европа ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. В Източна, Централна и Южна Европа главно в следобедните часове на места ще превали и прегърми. Почти без валежи ще бъде в Германия и Полша, а на Пиренейския полуостров - предимно слънчево. В Мадрид ще бъде 35 градуса, във Виена – 29, в Рим – 28, в Мюнхен и в Москва – 26, в Париж – 24, в Стокхолм – 15, в Санкт Петербург – 20.

В Ню Йорк ще бъде 30 градуса и ще превали. Слънчево ще бъде в Чикаго с 29 градуса, в Кейптаун със 17 и в Мелбърн с 14. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предводител на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и..

публикувано на 28.06.24 в 19:00