Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ленти от 25 държави на Международния документален Родопи Филм Фест

Снимка: rife.bg

Град Смолян ще бъде домакин на третото издание на Международния документален Родопи Филм Фест. Старт на фестивала ще бъде даден тази вечер от 19.00 часа в амфитеатъра пред Регионалната библиотека "Николай Вранчев" с премиерата на "Любов, дойчмарки и смърт" – филм на германския режисьор Джем Кая за музиката на турските емигранти в Германия. Сред българските ленти е "Нямаш място в нашия град", разказващ за миньорския град Перник чрез ежедневието на група футболни фенове. 

В програмата ще бъдат представени над 50 заглавия от България и още 24 държави, а входът е свободен. Основен фокус на изданието е екологията и опазването на биоразнообразието. Голяма част от заглавията ще бъдат представени лично от техните автори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вечер, посветена на Георги Господинов, на Европейския конгрес по литературен превод в Страсбург

Литературна вечер, посветена на българския писател Георги Господинов (носител на Международен Букър за 2023 г.) и преводачите му на полски, английски, албански, френски и испански, ще бъде организирана на 2 октомври в рамките на Европейски конгрес по..

публикувано на 02.10.24 в 08:15

Международно акварелно биенале събира в София художници от 7 държави

От 2 до 20 октомври в софийската галерия "Нюанс" ще се проведе третото издание на Международно акварелно биенале. На изложба ще бъдат представени творбите на 14 художници от 7 държави - Австралия, България, Италия, Молдова, Русия, Тайван и..

публикувано на 02.10.24 в 06:15

Празници на доминиканската литература се откриват в София

Празници на доминиканската литература ще се проведат от днес до 6 октомври в Българския културен център в София /ул. Веслец, 13/. Форматът е подкрепен от Институт "Сервантес", Катедрата по испанистика в СУ "Св. Климент Охридски" и испанисти от..

публикувано на 01.10.24 в 06:05